Party Smeersels

03-07-2018

Smeersels kan je natuurlijk in elke supermarkt kopen. Maar wat is er nou lekkerder zelf vers maken. Ik maak altijd mijn Smeersels zelf voor verjaardagen of voor een bbq ideaal hieronder 3 recepten voor: Alioli, Basilicum Pesto, Zongedroogte Tomaten Tapanade

Alioli


  • Ingrediénten ( vol bakje )
  • 4 Tenen Knoflook
  • 325ML / Halve Pot Zaanse Mayonaise
  • GemberSiroop
  • Peper / Zout
  • Benodigdheden
  • Lepel
  • KnoflookPers
  • Mes
  • Bewaarbakje

1. Haal de vel van de tenen knoflook en leg ze even appart 

2. Doe de halve pot Zaanse Mayonaise in een bakje.

3. Pers de knoflook in de mayonaise. En mix het door elkaar voeg Peper en Zout toe.

4. Om de substantie dunner te maken voeg een klein beetje Gembersiroop toe 

Dan is je Alioli klaar.

Basilicum Pesto


  • Ingrediénten ( vol bakje )
  • 30 Blaadjes basilicum 
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 2 Tenen knoflook
  • Stuk parmazaanse kaas ( rasp 60 gram )
  • Olijfolie 
  • peper en zout
  • Benodigdheden
  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • lepel
  • KnoflookPers
  • Bewaarbakje

1. Verwarm een koekenpan en verhit de pijnboompitten tot ze een beetje goudbruin gekleurd zijn ( dit ruikt heerlijk) laat ze daarna afkoelen

2. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en pers de knoflook erbij en de afgekoelde pijnboompitten erbij. Zet de keukenmachine aan en laat het 20 tot 30 seconden draaien.

3. Voeg nu de parmazaanse kaas en een scheutje olijfolie toe. laat het geheel nog even draaien tot je de substantie goed vind. kan dus wat grover of vloeibaarder zijn.

4. proef of je de pesto lekker vind voeg zo nodig peper of zout toe.

Dan is je heerlijke Basilicum Pesto klaar

( als je de pesto heel lang laat mixen en dus vloeibaarder wordt is het ook een heerlijke dressing voor salades of carpaccio )


Zongedroogde Tomaten Tapanade

  • Ingrediénten ( vol bakje )
  • 1 Pot zongedroogde tomaten
  • 2 Tenen Knoflook
  • 10 lange sprieten Bieslook
  • Stuk parmazaanse kaas ( rasp 2 eetlepels vol )
  • Olijfolie
  • Peper
  • Benodigdheden
  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Knoflookpers
  • Mes
  • Bewaarbakje 

1. Verwarm een koekenpan en verhit de pijnboompitten tot ze een beetje goudbruin gekleurd zijn ( dit ruikt heerlijk) laat ze daarna afkoelen.

2. Snij de stukken zongedroogde tomaten kleiner.

3. Doe de zongedroogde tomaten , de geperste knoflook , de geraspte parmazaanse kaas , de pijnboompitten en 3 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en laat het goed mixen.

4. Snij de sprietjes peterselie klein

5. Doe nu ook de peterselie en peper in de keukenmachine en laat dit even 10 seconden draaien

Dan is de heerlijke zongedroogde tomaten tapanade af.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin